A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дзензелівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Звіт про проведення Всесвітньої акції «16 днів проти насилля» в Дзензелівському ЗЗСО І – ІІІ ступенів з 25.11.2023 р. по 10.12.2023 р.

Дата: 13.12.2023 18:43
Кількість переглядів: 19

 

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

 

 

 

 


                                         
 

 

 

 

Згідно плану акції «16 днів проти насильства» в Дзензелівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів проведено чимало заходів на формування учнівської свідомості, щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Початок акції «16 днів проти насильства»  розпочався з ознайомлення з планом  на загальношкільній лінійці. В 1-11 класах пройшли інформаційні хвилинки до міжнародного дня викоріненню насильства, щодо жінок. Учні 1-4 класів прийняли участь у виставці малюнків “Дітям потрібен мир” .

 


 

 

В учнів 5-11 класів пройшли години спілкування"Що таке насилля.Його форми та як себе захистити ",а з учнями 1-4 класів практичний психолог школи  ПрокопенкоІ.В. провела тренінги "Толерантність".

            

  

 

 

Учні школи прийняли участь в челенджі "Я проти насильства"

 

 

 

 

  

 



 

 Бондар Н.Г.підготувала  книжково-ілюстративну виставку

 в бібліотеці "Насильству-СТОП!!!"

         


                  
                                                             

 

Класними керівниками    проводилось онлайн - опитування учнів 1 – 11 класів на тему: «Що я знаю про насильство» та соціальний педагог провела анкетування «Виявленння насильства у школі».

                                                                    

 

 

 

 

Цікавими та пізнавальними були  обговорення  серед учнів 8-11класів   «Насилля в сім’ї як соціальна проблема». Разом з класним керівником  учні,переглянули відеоматеріал,запропонували шляхи вирішення цієї проблеми. 

 

 

 

 

грудня -Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

    Проведено   інформаційні бесіди з учнями 1 – 4 класів на тему: «Страшна хвороба  СНІД»,інформаційна хвилинка з учнями 5 – 8 класів на тему: «Міфи та реальність про ВІЛ – інфекцію/СНІД».

Для учнів 9-11 класів проведено лекцію медичною сестрою Павленко В,О.  на тему: «Як запобігти захворювання на венеричні хвороби та СНІД»,а також проведено книжкову  виставку до Всесвітньогодня боротьби зі СНІДом, Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями, Міжнародного дня прав людини.  

 

 

Війна в Україні триває вже понад вісім років. За цей час багато наших воїнів віддали своє життя, захищаючи рідну землю від російської агресії. В нашій школі відбулася зустріч учнів з військовими до Дня зазхисника. Приїхали двоє солдатів, які воювали на передовій. Вони були одягнені в камуфляжній формі. Наприкінці зустрічі учні вручили солдатам малюнки та листи, в яких висловили свою вдячність за те, що вони захищають Україну.Солдати були дуже вдячні за підтримку учнів. Вони сказали, що це дає їм сили продовжувати боротися за нашу країну.Ця зустріч залишила в серцях учнів незабутні враження. Вони зрозуміли, що війна — це не просто слова, а реальність, яка забрала життя багатьох людей. Вони також зрозуміли, що важливо бути патріотами своєї країни і готовими захищати її.Ця зустріч показала, що навіть у важкі часи війна не може зламати дух українців. Ми продовжуємо боротися за свою свободу і незалежність, і ми обов'язково переможемо!

 

 

 

 


До Міжнародного дня Волонтера учні 8-11 класів прийняли участь конкурсі та Всеукраїнському уроці волонтерства,де розширили свої знання про волонтерство,волонтерський рух в Україні та за кордоном.

 

 

 
 

До Міжнародного  дня  боротьби з  корупцією проведено години спілкування на тему: «Нормативні документи, які забезпечують твої права» 1 – 11 класи та перегляд відеороликів «Що таке корупція»

До Міжнародного дня  прав людини  проведені соціальним педагогом Самборською С.П.  години спілкування тему«Права людини» серед учнів 1 – 11 класів.

 

         

 

 

Для учнів 9-11 класів була проведена цікава зустріч з представниками Уманського РУП про "Права та обов"язки підлітків в суспільстві".

До Дня святого Миколая учні прийняли участь в зборі коштів для ЗСУ на дрон,зібрані кошти та малюнки.листи були передані для воїнів-односельчан.

 

  

 

 

 

  

  

 

  
 

 

Мета проведення акції “16 днів без насильства” – привернення уваги учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї. Будьте уважними до людей та особливо дітей, які вас оточують чують, та не залишайте їх у біді!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено