A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дзензелівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

ПРОТОКОЛ №4 ОНЛАЙН - ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОГО ОБ’ЄДНАННЯ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ВІД 30.03.2022р.

Дата: 07.06.2022 16:41
Кількість переглядів: 931

ПРОТОКОЛ №4

 ОНЛАЙН - ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОГО ОБ’ЄДНАННЯ ВЧИТЕЛІВ 

ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ВІД  30.03.2022р. 

Присутні –              6 чол.

Голова ШМО  –  Дігтяренко С.О.

Секретар   –        Дігтяренко Л.М.

                                                          

                                                            Порядок денний:

  1. Про організацію освітнього процесу в початковій школі в умовах воєнного часу (Непийвода Л.М.)

  2. Тренінг «Педагогіка партнерства як продуктивна форма взаємодії вчителя та учнів». (Дігтяренко Л.М.) 

  3. Аукціон методичних ідей. Інтерактивні форми організації навчальної діяльності молодших школярів на уроках математики». (Дігтяренко С.О.) 

  4. Іспит  на  майстерність. «Секрети цікавого навчання під час проведення самопідготовки». (Візір К.М.)

1. Слухали: Непийводу Л.М., яка розповіла про «Про організацію освітнього процесу в початковій школі в умовах воєнного часу»

Виступили: Дігтяренко С.О. сказала, що сфера освіти, як і всі сфери життя суспільства, зазнала сильних змін в умовах воєнного стану.  Усі ми вчилися та продовжуємо вчитися жити в цих нових умовах: хтось – продовжувати здобувати освіту, а хтось – працювати. 

Дігтяренко Л.М., зауважила, що частина учасників освітнього процесу внаслідок загрози життю, бойових дій та тимчасову окупацію окремих територій вимушено перемістилася в межах України або за кордон. Багато педагогів та здобувачів освіти все ще залишаються на тимчасово окупованих територіях та потребують особливої підтримки держави. Деякі заклади освіти фізично зруйновані.

Ухвалили: детально опрацювати Лист МОН «Про організацію освітнього процесу в початковій школі в умовах воєнного часу».

2 .Слухали: Дігтяренко Л.М. провела тренінг «Педагогіка партнерства як продуктивна форма взаємодії вчителя та учнів». 

Виступили: Непийвода Л.М. наголосила, що співпраця учителя і учнів, партнерство на уроці, спільний процес пізнання і відкриттів, постійне створення ситуації успіху – ось складові самореалізації учня в освітньому середовищі.  

Дігтяренко С.О. зауважила, що педагогіка партнерства – це сплетіння життєвих цілей і намірів усіх членів команди: вчитель+учні+батьки.

Ухвалили: формувати в педагогів власної стратегії  роботи з учасниками навчального процесу через розвиток пізнавальних інтересів у навчанні завдяки партнерству на принципах життєвих та предметних компетентностей.

3. Слухали: Дігтяренко С.О. провела Аукціон методичних ідей «Інтерактивні форми організації навчальної діяльності молодших школярів на уроках математики». Виступили:  Левченко Н.П. переконана, що інтерактивні методи навчання дають можливість активізувати мислення учнів, залучати учнів до плідної бесіди, мотивувати навчання, показувати різні точки зору, допомагає ставити свої запитання та формувати власну думку.

Дігтяренко Л.М., сказала, що впровадження інтерактивних методів у практику роботи, разом з тим, пов’язане з певними труднощами і проблемами, а, саме, найчастіше доводиться стикатися з обмеженістю інформації, яку доводиться додатково готувати до уроку, недосконалістю підручників, і, часто, з байдужістю учнів до вирішення проблем, які стоять на уроці.

Ухвалили: ознайомитися  з  добіркою  матеріалів, які  допоможуть  запровадити                принципи  STEM-освіти  в освітньому  процесі.

4. Слухали: Візір К.М. ознайомила присутніх з досвідом роботи ГПД «Секрети цікавого навчання під час проведення самопідготовки».

Виступили: Дігтяренко С.О. переконана, що єдність навчального процесу на уроці та самопідготовки формує в кожного учня вміння і бажання інтелектуально працювати як індивідуально, так і в колективі, працювати регулярно та систематично.

Левченко Н.П., впевнена, що секрет цікавого навчання під час проведення самопідготовки в ГПД-це гра. Виховне та навчальне значення гри, її різнобічний вплив на розвиток дитини важко переоцінити.

Ухвалили: підготувати ідеї до перспективного плану роботи МО на наступний рік.

Підготувати звіт «Мої  досягнення та творчі напрацювання».

       

         Голова ШМО:                   Дігтяренко С.О       

         Секретар:                           Дігтяренко Л.М.    


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено