A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дзензелівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Про організацію гарячого харчування учнів закладу у 2024 - 2025 навчального року

Дата: 16.09.2024 15:20
Кількість переглядів: 435

 

Фото без опису

 

ДЗЕНЗЕЛІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ МАНЬКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

НАКАЗ

   с.Дзензелівка

 

20 серпня  2024 року                                                                    № 78-ос

 

Про організацію гарячого харчування

учнів закладу у 2024 - 2025 навчального року

 

         Керуючись ст.56 Закону України «Про освіту», ст.20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», Законом України «Про публічні закупівлі», постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», ,рішення Маньківської селищної ради Черкаської області від 07 березня 2024 року №38-15/  VIIІ"Про внесення змін до рішень селищної ради від 21.122023 №37-14/ VIII Про визначення категорії осіб безкоштовного та пільгового харчування в закладах середньої освіти Маньківської громади

 

НАКАЗУЮ  :



 

  1. Організувати з 03 вересня 2024 року одноразове гаряче харчування (сніданок) для учнів 1 – 11 класів на базі  шкільної  їдальні.  

                                                                 Демидова О.Л., Тітаренко Л.А.

  1. Гаряче харчування здійснювати поетапно, згідно затвердженого розкладу:

           2-4 клас                         1,5-7 клас 8-11 клас

 10:10 -10:30                        11.10 – 11.30                       12:15  – 12:30

  1. Затвердити склад бракеражної комісії: Тітаренко Л.А., Павленко В.О., Хован Л.П.
  2. Проводити виготовлення страв, проведення реалізації страв тільки в спеціалізовано відведеному місці – шкільній їдальні.
  3. Ведення обліку дітей, які отримують безоплатне гаряче харчування, а також гаряче харчування за кошти батьків покласти на повара Козлову Ларису Миколаївну та соціального педагога Самборську Світлану Петрівну.
  4. Контроль за якістю харчування, інформування батьків про організацію харчування покласти  на медичну сестру Павленко В.О.
  5. Відповідальними за організацію якісного харчування дітей, за матеріально-технічний стан харчоблоку, дотримання норм санітарного законодавства призначити  кухаря Хован Л.П.
  6. Призначити кухара Хован Л.П. відповідальним за розподіл коштів на організацію гарячого харчування дітей у школі, облік і звітність за їх використання, які виділяються на безоплатне харчування, а також звітність за використання коштів батьків. 
  7. Козловій Л.М. проводити прийомку продуктів харчування та продовольчої сировини разом із супровідними документами, які засвідчують їх походження та якість (накладні, сертифікати відповідності, висновки санітарно-епідеміологічної експертизи тощо)
  8.  Відповідальним за бракераж сирої і готової продукції покласти  на      

            повара Хован Л.П. та медичну сестру Павленко В.О.

  1. Відповідальним за організацію харчування дітей по школі призначити заступника директора з виховної роботи Тітаренко Л.А.
  2.  Заступнику директора з виховної роботи Тітаренко Л.А.:

        12.1. Організувати систематичне чергування в їдальні класних   

             керівників відповідних класів, що, згідно графіка харчування. 

        12.2. Своєчасно доводити інформацію щодо змін у порядку організації   

           харчування учнів до відома класних керівників 1-11 класів, 

           оновлювати інформацію в куточках споживача у їдальні. 

        12.3. Координувати діяльність медичної сестри щодо контролю за 

           харчуванням дітей;

        12.4. Опрацювання інформації щодо кількості дітей які потребують 

            гарячого харчування (у тому числі і дітей пільгових категорій);

      12.5. Участь у бракеражі готової продукції (за відсутності медичної   

            сестри);

      12.6. Контролювати за додержанням дітьми правил особистої гігієни та 

            вживання готових страв;

     12.7. здійснювати контроль за санітарно-гігієнічним станом обідньої 

           зали.

  1.  Призначити відповідальним за складання щоденних меню-розкладок медичну сестру Павленко В.О.
  2.  Працівникам, пов’язаних із організацією харчування дітей проходити медичні огляди відповідно до чинного законодавства.
  3. Класним керівникам:

     15.1. Своєчасно доводити інформацію щодо змін у порядку організації 

              харчування учнів до відома батьків здобувачів освіти.

     15.2. Систематично контролювати дотримання учнями правил особистої 

              гігієни.

      16.3. Вчасно повідомляти працівників їдальні про відсутність учнів, що   

             харчуються.

  1. Медичній сестрі школи:

          16.1. Систематично проводити протиепідемічні заходи щодо 

              попередження спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

      16.2. Контролювати дотримання норм харчування згідно постанови 

             КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку 

                організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах    

                оздоровлення та  відпочинку».

      16.3. Розробити та затвердити 4-ох тижневе меню згідно нових норм 

               харчування та вимог до харчування у 2024 році.

  1. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника директора з виховної роботи Тітаренко Л.А.

                             

                          Директор                                         Алла АРЗАМАСОВА

З наказом ознайомлені 21.08.2024:

      _____Ольга ДЕМИДОВА

______Лариса ТІТАРЕНКО

______Юрій СОРОКА

     ______Степан БОНДАР

______Людмила ДІГТЯРЕНКО

_______Світлана ДІГТЯРЕНКО

_______Наталія ЛЕВЧЕНКО

     _______Світлана САМБОРСЬКА

_______Людмила НЕПИЙВОД

_______ Ірина ПРОКОПЕНКО

_______Людмила СИДОРЕНКО

_______Ніна СОРОКА

_______Валентина ПАВЛЕНКО

_______Лариса КОЗЛОВА

_______Любов ХОВАН

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено