A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дзензелівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Перший урок

Дата: 07.09.2020 14:53
Кількість переглядів: 238

   

Урок-мандрівка «День народження нашого класу» для першогокласників розпочався зі знайомства із школою та новими друзями. Діти з радістю розучили руханку «Перший дзвоник», заспівали пісню «Здрастуй, школо», пограли у гру «Ми-одна сім’я». Маленькі першокласники вивчили правила класу та відсвяткували народження нової шкільної родини.

            Цей навчальний рік розпочався в особливих умовах, тому на уроці ми переглянули презентацію «Убережемо себе від хвороби», яка навчає правилам безпечного навчання під час карантину та опрацювали віршовані рекомендації щодо профілактики та поширення захворювання на COVID-19.

 

 

У 3 класі був цікаво і захоплююче проведений перший  урок"Батьківщина, мати, мова- три цілющих, вічних слова".Веселі, засмаглі вони зібралися у дружнє коло на Ранкову зустріч. Незвичайно привітавшись один з одним провели гру ,,Чарівна скринька".Обмінялися інформацією ,,Цікаві спогади про літо". Щоб бути завжди здоровим провели хвилинне тренування ,,Я маю маску,але...".

            Вправа"Що ти знаєш про Україну показала, як учні знають минулі сторінки історії, мудрих і талановитих українців, чарівну пісню, народні традиції.

            На завершення уроку діти об'єдналися в групи за видами транспорту,якими хотіли б подорожувати Україною.

            Веселого, щасливого, здорового нового навчального року всім!

 

 

Тема першого уроку у 4 класі “Україна починається з тебе”. На початку уроку діти виконали оздоровчу  розминку та повторили правила особистої гігієни. Захід почався із прес-конференції класного керівника. На уроці була використана гра “Мікрофон”. У цікавій формі  пройшла гра “Подорож Планетою Знань”. Діти відгадували загадки, які були на картках. Як підсумок уроку був створений колаж ,,Україна починається з тебе,,.

 

 

    Перший урок у 5 класі ми розпочали із узагальнення знань про нашу рідну домівку. Учні  активно брали участь в обговоренні, відповідали на питання, ставили нові. Спростовували міфи, та відгадували загадки. Цей навчальний рік розпочався у непростих умовах тому тема пандемії була також піднята на уроці. Діти добре оволоділи правилами безпечного життя в умовах карантину.

 

Першовересневий ранок  для семикласників нашої школи розпочався  з уроку  на тему «Культура здорового способу життя в нових обставинах».  Потім класний керівник, Сидоренко Людмила Олексіївна, запропонувала учням квест «Шукачі скарбів».  Діти,  розділившись на дві команди: «Допитливі» і «Знайки», розпочали змагання.

Щоб відшукати скарб, членам команд потрібно було бути уважними, кмітливими, спостережливими та пройти багато цікавих випробувань: скласти  слово з розрізаних букв, розгадати кросворд, відгадати загадки та кодове слово із зашифрованих літер, прочитати піктографічний лист, знайти у словах спільні букви і скласти з них фразу…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Посміхаючись, із  гарним настроєм, позитивними емоціями учні повернулись до класної кімнати.

        

         8 клас.Тема першого уроку "Розкажемо Європі про себе". Урок розпочався із інтерактивної вправи "Солодкі Спогади". Діти поділились враженнями про літній відпочинок та планами на майбутнє. Далі пройшла гра  Географічне лото, згадали особливості Е Г П України, країни - сусіди. На заключення Бліц -турнір"Моя Україна". Діти спробували свої сили та перевірили знання про нашу країну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший урок у 9 класі " Культура здорового способу життя учнів у нових обставинах". Урок проведений у формі гри та поєднаний  з творчою роботою. Спочатку учні працювали в групах, та кожна команда проводила брейнштормінг. Учні прослухали лекцію вчителя про правила респіраторної гігієни, як використовувати та утилізувати засоби індивідуального захисту. В результаті  отримали   поради та рекомендації, як захиститися від коронавірусу. Провели вікторину "Правда чи міф". Отримали докладну інформацію про нові правила поведінки в умовах карантину. Як підсумок  на завершення уроку учні пройшли фінальний тест та виконали творчу роботу на засвоєння матеріалу проект " Маніфест здоров'я класу". У цьому проекті були сформульовані правила здоров'я, які ми повинні пам'ятати та дотримуватися для того, щоб бути здоровими і захистити себе і своїх близьких.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Учням 10 класу було проведено Перший урок  у вигляді мовного журналу«У рідному краю і серце співає, одна Україна і двох не буває». Мета заходу - виховання почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, а також показати учням унікальність нашої нації, звернути увагу на ставлення до рідної землі, мови, історичного надбання народу . На сторінках журналу  учні розповіли про неповторну красу української землі, чарівність, милозвучність та багатство рідної мови, про відвагу, вірність та патріотизм народу.

Також обговорили правила поведінки та особистої безпеки під час складної епідеміологічної ситуації спричиненої інфекцією COVID 19.

 

 

 

         Учні 11 класу на Першому уроці  “Наш останній навчальний рік у школі...” мали хорошу нагоду поспілкуватися з однокласниками та класним керівником, поділитися враженнями від канікул та карантину, дізнатися щось нове про своїх друзів. Також обговорили умови навчання в період карантину. Одинадцятикласники отримали гарний настрій та книжечки з порадами і рекомендації для батьків.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено