A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дзензелівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

14 березня день шкільного харчування!

Дата: 15.03.2024 13:10
Кількість переглядів: 25

Сьогодні Україна разом з усім світом відзначає Міжнародний день шкільного харчування (International School Meals Day). Його святкують уже вдванадцяте.

         Мета цього дня – підвищити обізнаність про роль здорового харчування у закладах середньої освіти, а також – привернути увагу до важливості правильних харчових звичок, підкреслити зв'язок між раціональним харчуванням, кращою академічною успішністю і здоров’ям у дорослому житті.                         В Україні реформа харчування у закладах освіти, ініційована першою леді Олена Зеленська, розпочалася у 2020 році. Вона спрямована на забезпечення дітей якісним, безпечним та повноцінним харчуванням у садочках і школах, формування культури здорового харчування та поширення її серед українських родин.                     Навіть виклики війни не зупинили реформи, навпаки – вона набула більшого значення, дозволила дорослим краще піклуватися дітей, створити найкращі можливі у воєнний час умови для їхнього розвитку.

         Україні вдалося не лише затвердити важливі законодавчі зміни, що рухатимуть реформу уперед, і запланувати стратегічні напрями руху для всіх її учасників, а й залучитися підтримкою однодумців з усього світу – понад 90 країн-учасниць Коаліції шкільного харчування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено