A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дзензелівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу в Дзензелівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

Дата: 11.10.2021 12:42
Кількість переглядів: 92

 

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу  в Дзензелівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

 

Якщо ти байдужий до страждань інших,

ти не заслуговуєш називатися людиною.

Сааді

 

 

 

     Серед сучасної учнівської молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства, довготривалих агресивних проявів та третирування у міжособистісних стосунках підлітків, здійснюваних самими дітьми одне до одного. За своєю сутністю третирування – це специфічна форма агресивної поведінки, при якій сильніший (авторитетний) учень (або учні) систематично переслідує іншого (слабкого, аутсайдера). Ситуація третирування не обмежується лише ролями «агресора» та «жертви», вона залучає інших однокласників, роблячи їх активними або пасивними учасниками цих відносин. Такі стосунки отримали назву шкільний булінг, розповсюдження якого впродовж останніх років визнано в освітній практиці та є соціальною проблемою.

З метою забезпечення прав, свобод та інтересів молоді, формування у здобувачів освіти здатності протистояти булінгу, навичок ненасильницької поведінки, побудови конструктивного діалогу, створення особистої мирної стратегії поведінки в конфлікті, запобігання насильству в учнівському середовищі з 27.09 по 01.10.2021р. у Дзензелівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів пройшов Тиждень протидії булінгу, у рамках якого було проведено ряд просвітницько-профілактичних заходів.  Для учнів1-11 класів,  класними керівниками проведено години спілкування  з протидії булінгу на тему «Зупинимо булінг разом», Скажи булінгу НІ», бесіди «Змінюй в собі негативне ставлення  до інших», «Добро починається з тебе»,»Не будь жорстоким». Шкільний бібліотекар Бондар Н.Г. організувала  книжкову виставку  на тему «Тобі про закон». а класні керівники 8-11-х класів провели  години  спілкування  «Ні булінгу!», під час яких презентували відеоролик «Булінг.Способи самозахисту.Кібербулінг». Серед учнів  5-11-х класах проведено анкетування «Виявлення ознак булінгу в учнівському колективі».

Серед учнів 1-7 класів проведено конкурс малюнків «Зупинимо булінг разом,Що таке булінг»,а між старшокласниками проведено конкурс плакатів «Булінгу ні!».Соціальний педагог школи Самборська С.П. провела тренінгові заняття  з учнями 1-4 класів«Вчимося казати ні!». 

Можемо з впевненістю стверджувати, що учні нашого навчального закладу вміють захистити себе і своїх друзів від булінгу, знають свої права та обов’язки.

                                                                                           Соціальний педагог школи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено