A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дзензелівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

НЕ_ведусь: я знаю, як спілкуватись в інтернеті

Дата: 14.03.2024 12:28
Кількість переглядів: 28

 

НЕ_ведусь: я знаю, як спілкуватись в інтернеті

За даними ЮНІСЕФ, в Україні кожен п’ятий підліток визнавав себе жертвою онлайн-знущань, а кожен десятий – регулярно брехав батькам або друзям про час, проведений у соцмережах. Крім того, третина підлітків використовують соцмережі, щоб позбутися негативних відчуттів, кожен восьмий підліток залежний від соцмереж. Відомо, що кожна третя дитина в Україні готова зустрітися з онлайн-знайомими, двоє із трьох уже  бачили контент, який їх дуже налякав або засмутив. Найчастіше діти готові звернутися до батьків за допомогою. В свою чергу, 85% батьків не знають що робити коли сталась така ситуація коли дитина постраждала в інтернеті.

Тому 12.03.2024р. у 6 кл.  соціальний педагог Самборська С.П. була проведена просвітницько- профілактичний урок з безпеки спілкування в Інтернеті “НЕ_ведусь: я знаю, як спілкуватись в інтернеті”, на якому розглянули ризики спілкування в Інтернеті, ознайомилися із шляхами захисту приватної інформації, отримали уявлення про незнайомців у мережі, дізналися про особи та установи, до яких можна звернутися за допомогою.З дітьми проведено анонімне опитування про знання  об”єктивне оцінювання знань про рівень обізнаності по цій темі.

Найкращою вправою для роздумів була вправа “Тест Білборд” саме ця вправа показала дітям, що спілкуючись в інтернеті не можна бути впевненим ким є співрозмовник  з яким ми спілкуємось онлайн і що наша інформація стає не приватною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено