A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дзензелівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом

Дата: 04.12.2023 11:18
Кількість переглядів: 19


1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом. У цей день ми говоримо про захворювання, від якого у світі померло близько 40,4 мільйона людей.

 

З 1981 року, який вважають початком глобальної епідемії ВІЛ/СНІДу, людство навчилося ефективно запобігати зараженню та винайшло ліки, які дозволяють ВІЛ-інфікованим жити повноцінним життям. Але люди й далі продовжують заражатися і помирати від цієї хвороби.

ВІЛ передається через кров. Заразитися ним може будь-хто через незахищений с*кс, дорослі та діти внаслідок зараження у разі поранення, під час надання чи отримання домедичної допомоги, діти — під час внутрішньоутробного розвитку чи пологів ВІЛ-позитивної матері, яка не отримувала необхідного лікування.

Протягом перших тижнів, місяців чи навіть років носійства ВІЛ не має жодних симптомів. Тим часом вірус поволі окупує та руйнує імунну систему людини, а та – передає вірус далі. Якщо людина вчасно не виявить вірус і не розпочне лікування, у неї розвинеться СНІД, безповоротний стан, коли імунна система настільки ослаблена, що не може побороти найпростіші інфекції, і внаслідок якоїсь із них людина зрештою помирає.

Головне – знати про свій ВІЛ-статус, аби вчасно почати терапію і запобігти розвитку СНІДу та передачі вірусу іншим.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено