A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дзензелівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Декада правових знань у Дзензелівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Дата: 17.03.2021 10:54
Кількість переглядів: 349

Декада правових знань

у  Дзензелівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

       15 березня  2021 року відбулась зустріч учнів старших класів Дзензелівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів з представниками  правоохоронних органів  на тему«Підліткова  злочинність та юридична   відповідальність.Як допомогти  дітям упоратись з булінгом».На зустрічі перед учнями виступали:Партицький В.І.- начальник відділу превенції Маньківського відділу поліції,Шевченко А.О.-начальник сектору з питань апробації,Миронюк І.М.-начальник Маньківського  бюро  прав  дітей,Яроцька А.Є.-заступник відділу Маньківського бюро прав дітей.

Під час зустрічі гості розповіли учням про відповідальність за скоєння правопорушень; ознайомили з переліком правопорушень, за які передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність; звернули увагу на проблеми, які породжуються вживанням алкогольних та наркотичних речовин. Гості також відзначили, що незнання законів не звільняє від відповідальності і підкреслили необхідність вивчення  правознавства.

Окремо виділили питання про співвідношення прав та обов’язків дітей. Гості підкреслили, що права дитини мають бути захищені і ознайомили учнів з переліком їхніх прав. Яроцька А.Є. підкреслила недопустимість насилля в сім’ї і ознайомила учнів з контактними даними служби у справах неповнолітніх Маньківського бюро прав дітей.Миронюк І.М.розповіла про причини виникнення булінгу серед дітей та  шляхи вирішення конфліктних ситуаційта переглянули відеофільм  « Що таке булінг?»

Зустріч пройшла у формі діалогів, учні отримали безліч корисної інформації та отримали буклети «Безоплатна правова допомога» .Для школи гості подарували книги,плакати та буклети на правову тематику.

Адміністрація школи вдячна гостям за співпрацю та висловлює сподівання на продовження розпочатого діалогу між учнями та представниками правоохоронних органів.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено