Дії працівників їдальні у разі увімкнення сигналу «Повітряна тривога»
Під час увімкнення сигналу тривоги всі учні повинні припинити процес харчування і в супроводі вчителів організовано перейти до укриття та перебувати там до завершення тривоги.
За наявності довготривалої повітряної тривоги під час графіка харчування, працівники їдальні готові страви перекладають у контейнери для харчових продуктів. У разі потреби харчування організовується в укритті. Якщо сигнал повітряної тривоги триває не довго, відповідальна особа за організацію харчування в закладі (заступник директора з виховної роботи) вносить зміни до графіка харчування.
У разі оголошення сигналу «Повітряна тривога» під час приготування страв, працівники харчоблоку зобов’язані призупинити технологічний процес, знеструмити обладнання, перекрити водопостачання, вимкнути світло та перейти до укриття. Після завершення тривоги технологічний процес відновлюється з урахуванням конкретних страв, стадії їх готовності та терміну їх зберігання: готові страви (технологічний процес яких завершився) можуть зберігатися до 2 годин в незмінних ємкостях. Такі страви в подальшому підлягають термічній обробці, бракеражу та видачі. Якщо зберігання готових страв перевищує 2 годити, то вони підлягають утилізації.